Chce ostať pri športe

Chce ostať pri športe

Maroško, je rodák z Komárna, stále tu žije, chodil na Gymnázium Ľ. J. Šuleka v Komárne a úspešne vyštudoval Slovenskú technickú univerzitu v odbore informatiky. Momentálne sa najviac venuje športu.

Jedného dňa som si povedal, že vyskúša spartan race, ktorý sa mu nakoniec aj veľmi zapáčil.

Spartan race je terénny prekážkový beh. Vznikol v Amerike a postupne sa rozšíril do celého sveta. Je odstupňovaný rôznymi obtiažnosťami v závislosti od dĺžky trate a počtu prekážok.

Spartan race, kým človek nevyskúša, tak nepochopí prečo sú ľudia ochotní zaplatiť za váľanie sa v blate. Občas treba robiť aj náročnejšie veci a vystúpiť zo svojej komfortnej zóny.

Doteraz sa zúčastnil troch pretekov a každý bol preňho niečím iným špecifický.

,,Môžem však povedať, že spartan race vo Vechci bol zatiaľ najťažší na psychiku. Ostatní pretekári sú veľmi milí a ochotní a niektorí mi aj ponúkajú pomoc.“ Pomáhať je výsada Sparťana.

,,Na Dolní Morave bol veľmi ťažký terén, ťažko sa mi stúpalo do kopca v snehu, niektoré prekážky boli zase zamrznuté a pokryté ľadom. Miestami to bolo dosť nebezpečné, preto bolo treba dávať veľký pozor, aby sa človek nezranil. Našťastie všetko dobre dopadlo a odchádzal som s dobrými pocitmi. Získal som cenné skúsenosti zo zimného prostredia v ťažkých podmienkach.

Rodina sa samozrejme o mňa bojí, preto ma často odhovárajú od účasti na pretekoch, no na druhej strane sú na mňa aj hrdí, držia mi palce a podporujú ma, za čo som im vďačný.“

V budúcnosti plánuje ostať pri tomto športe a naďalej sa chce zúčastňovať pretekov spartan race. ,,Ľudia mi vravia, že som pre mnohých motiváciou, tak by som v tom rád pokračoval. Tento rok sa zmýšľam zúčastniť ešte 4 prípadne 5 pretekov.“

Ak by niekto chcel niečo podobné vyskúšať, rozhodne nech neváha a nech ide do toho. Oplatí sa to, človek spraví niečo pre seba, pre svoje zdravie a budete mať zo seba skvelý pocit.