Maroško a Hurbanovský beh šampiónov 2019

Maroško a Hurbanovský beh šampiónov 2019

Druhý ročník Hurbanovského Behu šampiónov menil lokáciu a spojil sily s westernovými pretekmi na neďalekom Wanted Star Ranch-i. Beh s výbornou, ba priam rodinnou atmosférou usporadúvajú ľudia, ktorým záleží na tom, aby sa ľudia hýbali, boli aktívny a tým pádom žili zdravý životný štýl.

Hurbanovský beh šamiónov 2019

Veľmi nás tešil aj fakt, že na takomto verejnom podujatí boli zabezpečené smetné koše na separovaný odpad, čo, žiaľ, u nás stále nie je samozrejmosťou.

Separovaný odpad Beh Šamionov

Na výber bolo z troch možných dĺžok trate: 4km, 8km a 12km. Zúčastnili sa ho bežci zo širšieho okolia, poloprofesionáli, ale aj tí rekreační bežci.

Trať Beh šampiónov

Prvýkrát sa ho zúčastnil aj Maroško, ktorý sa dôsledne pripravuje na doteraz svoje najťažšie preteky vo Valčianskej doline, a tak mal zabezpečený kvalitný kondičný tréning – samozrejme si vybral ten najdlhší variant.

Maroš Kudlík

Ako vyzerali preteky z jeho pohľadu?

„Môj odhad pred pretekmi bol, že by som trať mohol zvládnuť za cca 2 hodiny, stále rátam s približným tempom 10min/km (svoj osobný rekord som si držal niekde nad ôsmymi minútami, ale vždy rátam s možnými komplikáciami). Musím pochváliť šikovnú fyzioterapeutičku ktorá mi 15 minút pred štartom rozmasírovala ramená a mňa vďaka tomu vôbec neboleli a darilo sa mi držať takmer konštantné tempo po celý čas. Hneď po štarte sa skupinka na rovnej ceste roztiahla, ja som ju, samozrejme, uzatváral, no nezaostával som veľmi. Po celú dobu som mal na očiach predposlednú pretekárku, ktorá bola predo mnou stále asi 100m a bola ňou jedna staršia pani, no išla skvele. Na občerstvovačkách som ju stále mierne dobehol, no potom si stále držala náskok a na poslednom úseku ma trhla úplne, až som ju stratil z dohľadu. Profil trate tvoril asfaltová cesta, lesná a poľná cesta s piesčitým podložím a vošlo nám do cesty aj jedno maličké prevýšenie (možno 20m), ktoré som ale uvítal. Ja osobne nemám veľmi v obľube beh po tvrdom povrchu, ako je asfalt alebo betón, moje dlane a chodidlo trpia viac, a tak sa aj teraz musím pár dní zotavovať z menších poranení.

Do cieľa som vošiel po 1 hodine a 40 minútach (maximálna spokojnosť s výkonom), kde ma potleskom privítali ostatní pretekári a diváci, ktorí vytvorili úžasnú atmosféru. Veľmi pekne im ďakujem za takúto podporu.“

Maroško bol navyše organizátormi obdarovaný špeciálnou cenou, ktorú nečakal.

Maroš Kudlík

Síce došiel do cieľa ako posledný, no jeho výkon zarezonoval asi v každom návštevníkovi podujatia a na diplome mu svietil „titul“ šampión šampiónov.

Ocenenie Maroš Kudlík

My si myslíme, že cena je v správnych rukách a nám neostáva nič iné len poďakovať organizátorom, za skvele usporiadanú akciu a takisto aj ich sponzorom, bez ktorých by to nebolo ono: Spaceship Roastery, Priatelia koní a westernu, Heineken, Namex, wellness Patince, mesto Hurbanovo, Thermal Nesvady.

Tešíme sa aj na budúce.