Moje logo hovorí samé za seba

Moje logo hovorí samé za seba

Keď sa pozriete na moje logo (nájdete ho na mojich fotkách, na FB, na webe, na tričku…) zbadáte tam antického bojovníka s kopijou, štítom a mojím menom. Nikdy som nepatril medzi tých, ktorí nahlas vykrikujú, keď sa niečo deje, nikdy som si nesadal do prvej lavice, nikdy som sa nebil za svoje práva. Skôr som bol šedá myška, ktorá sedí a čuší v kúte a nedá o sebe vedieť, bol som osobnostne nevýrazný (mal som iba dobré známky v škole), vyhýbal som sa pozornosti. Vnútri som však vždy mal dušu bojovníka. Ak ma niekto o niečo poprosil, pokúsil som sa to spraviť najlepšie, ako som vedel, do športov som dával srdce a celkom sa mi darilo. Ku mne sa hodí príslovie „tichá voda brehy myje“ – som utiahnutý väčšinu času, až raz príde moment, kedy ukážem svetu, čo sa vo mne skrýva.

Spartan mi zmenil život a takpovediac narušil môj pokojný režim utiahnutého chlapca. Svoju introvertnú povahu nezmením, gro ostáva rovnaké, no naučil som sa vystupovať pred ľuďmi, kamerami, rozprávať sa s krásnymi ženami, nerobí mi problém povedať si, čo si myslím, alebo vystúpiť na pódium a úprimne poďakovať za vyjadrenú podporu. Mám svoje ciele a idem si tvrdo za nimi. Mohol by som síce aj tvrdšie, lebo priznávam, že veľa prokrastinujem, ale zároveň viem, že doteraz som vždy dosiahol vytýčený cieľ. Vidím to napr. na absolvovaných pretekoch. Kedysi som si myslel, že nebudem schopný absolvovať iné preteky, ako Sprinty, ale povedal som si, že spravím všetko pre to, aby som získal trifectu. Makal som a moja snaha priniesla vytúžené ovocie. Minulý rok (2019) v lete som pracoval na sebe až tak, že som zvládol celý trifecta víkend a očakával som, že ma to bude bolieť oveľa viac. Neviem aké ťažké budú výzvy, ktoré ma čakajú, ale vždy sa pripravujem na najťažší možný scenár. Kombinácia mojich vlastností, ako je tvrdohlavosť, pevná vôľa a bojovný duch mi zabezpečujú tú najlepšiu možnú prípravu, a to nie len fyzickú, ale aj psychickú.

Bojovník nemá mať len veľké svaly a tehličky na bruchu, ale musí vedieť používať aj hlavu. Musí vedieť zvoliť aj správnu taktiku, aby z boja vyšiel ako víťaz. Moje psychické nastavenie je také, že sa ako víťaz cítim vždy, napriek tomu, že som už neraz prišiel do cieľa na poslednom mieste. Nie je to preto, že by som si namýšľal, aký som dobrý, vôbec nie. Je to preto, lebo viem, koľko úsilia som do tej práce vložil, a že sa mi to v konečnom dôsledku vždy vyplatilo. Keď som niekedy bol zo seba sklamaný, vždy som sa z toho poučil, zlepšil som sa a napravil chyby, stal som sa lepšou verziou samého seba – ďalšie víťazstvo.

Mojím najväčším víťazstvom je to, že toto všetko robím preto, aby som bol zdravý a ja by som bol veľmi rád, keby som vám mohol ukázať, ako na to, a keby ste boli všetci zdraví tiež. Chcem vám ukázať, že keď človek niečo chce, keď po niečom túži, keď má tú správnu dušu bojovníka a nehľadá výhovorky, tak sa dá dosiahnuť všetko.