Miesta, kde sa pripravujem na preteky

Miesta, kde sa pripravujem na preteky

Black Crossgym Komárno je miesto, kde mi rastú svaly, kondička, kde vypľúvam dušu a chodievam sa odreagovať.

Prvýkrát som sem vstúpil 4. januára 2016 a odvtedy sem chodím pravidelne, zvyčajne trikrát týždenne. Skvelý kolektív trénerov a ostatných cvičiacich mi zabezpečuje maximálnu pripravenosť na všetky výzvy, ktoré ma čakajú. Zakaždým robím cviky naviac, pretože verím, že keď chcem byť lepší, musím spraviť niečo navyše. Preto prichádzam do gymu hodinu pred tréningom a dám si vlastnú rozcvičku, ktorá je pre mňa nevyhnutná a často trvá aj 45 minút. Nasleduje samotný tréning s väčšinovým ženským osadenstvom. V ženskej spoločnosti sa mi cvičí veľmi dobre, nie len, že tam mám blízke priateľky, ale ženy, pochopiteľne, necvičia s takými vysokými váhami ako muži, preto mi záťaž vyhovuje a viem sa takto s nimi porovnávať. Pokiaľ mi cviky na tréningu nevyhovujú, vymyslím si svoj vlastný tréning, vhodný pre moju prípravu na preteky. Na záver si tiež niekedy dám niečo extra navyše.

Mám rád pocit, keď mi horí celé telo, keď mám svalovku, že sa neviem posadiť na záchod, vtedy mám naozaj pocit, že som pre seba niečo spravil.

Druhým, veľmi dôležitým, miestom v mojej príprave, je doma. Doma trávim väčšinu svojho času a keď nie som na tréningu, zacvičím si aj doma, pretože pohyb je dôležité mať každý deň.

Nie je to také intenzívne cvičenie ako v gyme, zameriavam sa hlavne na posilnenie jadra, brušných svalov. Doma sa takisto odohráva jedna z najpodstatnejších fáz mojej prípravy, a to je regenerácia, čiže spánok. Veľa športovcov zanedbáva regeneráciu, pritom ide o kľúčový moment úspechu.

A naposledy by som spomenul aj všetky ostatné miesta okrem gymu a môjho domova. V poslednom čase som začal klásť väčší dôraz na prechádzky. Prechádzka v mojom ponímaní znamená rýchlu chôdzu. Do mesta alebo kdekoľvek si rád vyjdem v dňoch, kedy nemám tréning a blúdim ulicami mesta až kým nemám splnený krokový limit (7500 krokov). Je to veľmi dobrá príprava, pretože hoci sa môže zdať, že sa pohybujem s ľahkosťou, je to celkom veľká záťaž. Veď si skúste, aké je to chodiť o barlách.

Znamená to teda toľko, že kdekoľvek sa nachádzam, kdekoľvek sa pohybujem, kamkoľvek smerujem, vždy som v príprave na nasledujúce moje preteky.